صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
شنبه، 15 اردیبهشت 1403 - 02:30   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 229صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتجمعه، 29 دی 1391 - 00:35
انتخابات چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا و معیار های انتخاب
انتخابات چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا و معیار های انتخابچند ماه بیشتر به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باقی نمانده است . افراد زیادی نامزد این انتخابات می شوند، اینکه چه کسانی باید کاندیدا باشند قانون انتخابات شرایط را معلوم نموده است ، البته هرچقدرتعداد کاندیداها زیاد باشد منجر به ایجاد رقابت بیشتر و شور و شوق انتخاباتی می شود و نباید کسی را به خاطر کاندیدا شدن در انتخابات مزمت نمود همین که فردی با احساس مسئولیت پذیری در خود پا به عرصه میدان گذاشته ، باید تشویقش هم کرد.اما در انتخابات و در انتخاب افراد چه باید کرد؟چه کسانی و با چه معیارهایی باید به شورای اسلامی شهر راه یابند تا شهر به خوبی مدیریت شده و توسعه یابد ؟!اینهامواردی است که در این مقال اندک بدان می پردازیم .
  

‌ قبل از ورود به بحث  ماده 7 و ماده 26 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران که از سایت مجلس شورای اسلامی اخذ شده است ، مرور می کنیم

ماده 7 - تعداد اعضاء اصلی و علی‌البدل شورای شهر به شرح زیر می‌باشد:
‌الف - شهرهای تا بیست هزار نفر جمعیت، پنج نفر عضو اصلی و دو نفر عضو‌علی‌البدل.
ب - شهرهای از بیست هزار نفر تا پنجاه هزار نفر جمعیت، هفت نفر عضو اصلی و‌سه نفر عضو علی‌البدل.
ج - شهرهای از پنجاه هزار نفر تا یکصد هزار نفر جمعیت، نه نفر عضو اصلی و چهار‌نفر عضو علی‌البدل.
‌د - شهرهای از یکصد هزار نفر تا دویست هزار نفر جمعیت، یازده نفر عضو اصلی و‌پنج نفر عضو علی‌البدل.
‌هـ - شهرهای از دویست هزار نفر تا پانصد هزار نفر جمعیت، سیزده نفر عضو اصلی‌و شش نفر عضو علی‌البدل.
‌و - شهرهای از پانصد هزار نفر تا یک میلیون نفر جمعیت، پانزده نفر عضو اصلی و‌هفت نفر عضو علی‌البدل.
‌ز - شهرهای بیشتر از یک میلیون نفر تا دو میلیون نفر جمعیت، بیست و یک نفر‌عضو اصلی و هشت نفر عضو علی‌البدل.
ح - شهرهای بیش از دو میلیون نفر جمعیت، بیست و پنج نفر عضو اصلی و ده نفر‌عضو علی‌البدل.
ط - شهر تهران سی و یک نفر عضو اصلی و دوازده نفر عضو علی‌البدل.
‌تبصره - ملاک تشخیص جمعیت هر شهر و روستا، آخرین سرشماری عمومی‌نفوس و مسکن با اعلام رسمی مرکز آمار ایران خواهد بود.[8]

‌ماده 26 - انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
 الف - تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.
ب - حداقل سن 25 سال تمام.[36]
 ج - اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه.
د - ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
هـ - دارابودن سواد خواندن و نوشتن برای شورای روستاهای تا دویست خانوار و داشتن مدرک دیپلم برای شورای روستاهای بالای دویست خانوار، داشتن حداقل مدرک فوق‌دیپلم یا معادل آن برای شورای شهرهای تا بیست‌هزارنفرجمعیت،داشتن حداقل مدرک لیسانس یا معادل آن برای شورای شهرهای بالای بیست هزارنفرجمعیت.[37]
و - دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم از خدمت برای مردان.[38]
تبصره 1 - اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
‌تبصره 2 - اعضاء شوراها باید در محدوده حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار نمایند. تغییر محل سکونت هر یک از اعضاء شورا از محدوده‌حوزه انتخابیه به خارج از آن موجب سلب عضویت خواهد شد.  

نگارنده بر این اعتقاد است که نباید با عینک بد بینی نسبت به انگیزه ، قصد و نیت افراد برای ورود به شورا نگاه کرد ، بلکه باید بستری فراهم نمود تا همه کسانی که طبق قانون صلاحیت نامزد شدن را دارند برنامه های خود را عرضه نمایند چرا که « جوهر اگر در خلاب افتد همچنان نفیسست و غبار اگر به فلک رسد همان خسیس. استعداد بی تربیت دریغ است و تربیت نامستعد ضایع. خاکستر نسبی عالی دارد که آتش جوهر علویست ولیکن چون به نفس خود هنری ندارد با خاک برابر است و قیمت شکر نه از نی است که آن خود خاصیت وی است. »(سعدی)
مشکل اینست که گاهی با چشمان بسته  نامستعد را به جای مستعد بر می گزینیم و متاسفانه هنوز هم بعد از گذشت سه دوره به جای تبیین این جایگاه مهم و پرداختن به اولویت ها و نیازهای یک شهر ، شاخص های یک انتخاب خوب و ویژگی های انتخاب شوندگان ، شاهد آنیم که با نگاه های گذرا و سطحی در کوچه و بازار و در محافل ،افرادی که احتمالا تصمیم به کاندیداتوری گرفته اند به باد استهزاء گرفته میشوند و ایراد و اشکال به آنها وارد می شود که چرا می خواهند کاندیدا شوند، هنوز برای آنها زود است و... بدون آنکه اشکالات و خرده گیری ها مبنای عقلایی داشته باشد دور و تسلسل باطلی را به همراه خود ببار می آورد .به جای پرداختن به ظواهر موضوع این ماییم که باید ملاک و معیار داشته باشیم و از حقوق قانونی خود در موقع انتخاب به درستی استفاده نماییم و با ورود آگاهانه به مسئله شورای شهر و با انتخاب ترکیب مناسب اعضاء کسانی را که توانایی خدمت به شهر خود را دارند انتخاب نماییم.

یادمان باشدکه بناست ازمیان صدهها و ده ها هزار نفر شهروند تعدادچند نفر را انتخاب کنیم تا شهر مان را از طرف ما اداره کنند.شورای شهر محل آزمون و خطا نبوده و جایی برای اشتغال نیست .شورای شهر محلی برای فعالیت ها و بنگاهداری اقتصادی اشخاص نیست .  شورای شهر محلی برای کار آموزی و هزینه کردن ازجیب ملت نیست .شورای شهر محلی برای کسب در آمد و تحصیل مال برای برج سازی و...نیست .چگونه است که اگر برای اداره یک مغازه کوچک کسی را استخدام می کنیم ، همه گونه تحقیق و بررسی می کنیم و اگر رسیدیم به اینکه شخص مورد نظر دارای تعهد کاری ،سلامت نفس ، صداقت و امانتداری است ولی باز به او اعتماد کامل نمی کنیم و تا زمانی که از توانایی و تخصص او برای انجام کار مورد نظر یقین حاصل نکردیم کاری را به او واگذار نمی کنیم ولی برای اداره شهر خود اجازه می دهیم افرادی با هر قد و قواره ای انتخاب شوند !! 

برای تصدی این مسئولیت سنگین افرادی که تقوا، درستکاری و امانت داری شان برای مردم محرز است، شهر را با تمام ویژگی های فرهنگی اش می شناسند، اهل جار و جنجال و دروغ پراکنی نیستند ،از مسائل عمران و رشد و توسعه ی شهری آگاهی دارند، برای جبران شکست هایشان از جیب ملت و...به میدان نیامده اند، اهل حلم و تدبیرند وکار جمعی کردن را بلدند ، مخالف خود را تحمل می کنند ،انتقاد پذیرند، شجاعت لازم برای دفاع از منافع ملت را دارند،‌ اقتضاعات کاری منطقه خود را می دانند ، بلدند کار اداری بکنند ، توان رایزنی و همکاری با مجموعه مدیریت شهری را دارند می توانند معیار های انتخاب باشند.  

مطالب مرتبط: 

 شوراهای اسلامی شهر و روستا و نگاهی اجمالی به شهرستان اهر

شورای اسلامی شهر و کاندیداهای فراوان در صف!!

   
  

نظرات کاربران: 4 نظر (فعال: 4 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
ناشناس
| 1391/11/4 - 12:14 |     0     0     |

با سلام

تمام مطالب شما درست ولی آیا کسانی که پا به این عرصه ی مهم می گذارند واقعا شهامت اعتراف به ضعف خود را دارند تا مردم را به بی راهه نکشند ؟

هنوز هم می بینیم که متاسفانه گروهی از افراد معلوم الحال ( البته از نظر بنده ) به صورت آشکار و پنهان در محلات شهر ماه ها قبل از شروع انتخابات شوراها با دادن وعده هایی بالاتر از قدرت حتی رئیس جمهور مبادرت به هم سو کردن ذهن عوام با خود کرده و موجبات گمراهی مردم مستضعف را فراهم می آورند البته نکته ی جالب این است که مسئو لین شهر با اینکه می بینند ولی دم نمی زنند . اگر هدف خدمت است پس چه نیازی به این همه خدعه و اگر هدف سوئ استفاده است که باید بگویم به کاهدان زده اند این جماعت تماع چون اهر دیگر جانی ندارد که آنها از آن تغذیه کنند متاسفانه قبلی ها کفگیر را کوبیده اند به ته دیگ .
برای بیداری این مردم صور اسرافیل می خواهد تا دیگر صلاح جمع را به صلاح فرد نفروشیم چرا که در دراز مدت همه از صلاح جمع منتفع می شوند نه فرد .

التماس دعا ( یک نفر از اهر )



آشنا
| 1391/11/6 - 13:00 |     0     0     |

سلام

 عالی بود برخی از سایت های خبری منطقه نیز البته بدون ذکر منبع مطالب فوق را درج نموده اند



علی
| 1391/11/6 - 13:31 |     0     0     |

مطالب درسایت اهر نیوز هم درج شده ، ببینید

انتخابات چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا و معیار های انتخاب

شوراهای اسلامی شهر و روستا و نگاهی اجمالی به شهرستان اهر



فرهاد
| 1391/11/9 - 08:55 |     0     0     |

شهر خاموش من! آن روح بهارانت کو؟
بی خبر از کنار من ای نفس سپیده دم
می‌خزَد در رگِ هر برگِ تو خوناب خزان
نکهتِ صبحدم و بوی بهارانت کو؟
کوی و بازار تو میدان سپاه دشمن
شیهه‌ی اسب و هیاهوی سوارانت کو؟
زیر سرنیزه‌ِ تاتار چه حالی داری؟
دل پولادوشِ شیر شکارانت کو؟
نعره و عربده‌ی باده گسارانت کو؟
چهره‌ها درهم و دل‌ها همه بیگانه زهم
روز پیوند و صفای دل یارانت کو؟
آسمانت همه جا سقف یکی زندان است
روشنای سحَرِ این شب تارانت کو؟


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار